Според социалиста КЕВР е била пасивна в своята роля.  Причината

...
Според социалиста КЕВР е била пасивна в своята роля.  Причината
Коментари Харесай

Таско Ерменков: След падането на мораториума цената на тока може да не се повиши

Според социалиста КЕВР е била пасивна в своята роля.
 
„ Причината за промяната на състава на КЕВР се дължи на поведението на остарелия състав. Тя знае най-добре къде са тесните места в една система и може да предложи на законодателната и изпълнителната власт решения, с цел да не се получават катаклизми “. Това разяснява Таско Ерменков, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, в ефира на "България он еър " като добави, че КЕВР е била пасивна в своята роля.
 
„ Не чух КЕВР да се опълчи на излизането на учебни заведения, детски градини и лечебни заведения на свободния пазар, не чух да се опълчи на либерализацията на дребни и междинни компании, не чух и да се опълчи на безумието всеки месец да се трансформира цената на газа “, уточни Таско Ерменков като причини за нуждата от промяната на състава. 
 
„ Енергетиката сега е минно поле, заложено през годините “, съобщи Таско Ерменков. „ За да може да се развива енергетиката ни, липсва тактиката за стабилно енергийно развиване, която от дълго време трябваше да бъде призната. Без нея доста мъчно можем да твърдим, че Планът за възобновяване и резистентност ще бъде сполучлив. Това са два стратегически документа, които би трябвало да бъдат взаимно обвързани, с цел да не си опонират един на различен “, изясни той, уточнявайки, че забавянето се дължи на остарялото ръководство. „ С този План, с една тактика за стабилно и енергийно развиване, бихме могли да реализираме обикновено, поредно, предвидимо и стабилно развиване на бранша “, добави социалистът.
 
По тематиката за азерския газ и изтичащия контракт Таско Ерменков изясни, че е въпрос на диалози и разговор с Азербайджан. „ Дори и да е воден подобен разговор, е изработен без да е публично прочут. Именно в такива конфликтни обстановки би трябвало да има гласност на дейностите, с цел да знае обществото, че това, което се прави, е в негов интерес “, изясни Таско Ерменков.
 
Социалистът разяснява и тематиката за забавянето на интерконектора с Гърция като съобщи, че парите за интерконектора, най-вероятно са отишли по друго предопределение  или са влезнали в “нечий джоб “. По думите му би трябвало да се разисква с “Газпром “ опцията за внасянето на по-евтин газ от Русия.
 
На финала Таско Ерменко съобщи: „ Ако се вземат ограниченията, които са заложени в съдружното ни съглашение, след рухването на мораториума има опция цената на тока изобщо да не се увеличи. “
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР